COO står för Chief Operating Officer och är en av nyckelpersonerna i styrningen av bolaget. COOn ansvarar för den dagliga driften (operations) och ser till att affärsplanen exekveras. Rollen är vanlig när VD till exempel fokuserar mer långsiktigt eller har en representativ och säljande roll. COOn arbetar ofta tätt tillsammans med och rapporterar till VD samt sitter i bolagets ledningsgrupp. 

Asteri för kontinuerligt en dialog med ledare som matchar den här profilen

Normalt varierar rollbeskrivningen för en COO mycket. De andra CXO-rollerna som normalt finns i en ledningsgrupp har ofta mer domänspecifika roller och ansvarsområden. COOn är en roll som kan möta helt olika behov, beroende på vilken fas bolaget befinner sig i. Man finner dock ofta rollen i växande start-ups eller bolag med en stor andel operativ personal.

En ovanlig roll

Även om COOn inte är den vanligaste rollen finns det en plats för den i ett organisatoriskt landskap. Bolag blir alltmer komplexa, vilket gör det svårt för en person att ha en överblick över hela verksamheten. I en värld där VD ofta agerar som ansiktet utåt, blir COOn den som representerar ledarskapet inåt i organisationen. På så sätt kan bolaget representeras externt samtidigt som man säkerställer att det presterar enligt förväntan.

Asteri hjälper dig hitta rekrytera en COO

När Asteri rekryterar till COO-roller lägger vi stort fokus på att hitta personer som klarar av en hög grad av komplext tänkande, men som också har ett starkt och ödmjukt ledarskap. I våra urval använder vi kompetensbaserade intervjuer samt vår assessmentplattform evali personality & logic. Med ett starkt nätverk inom tech och start-up-scenen för vi kontinuerligt en dialog med seniora ledare lämpade för den här typen av roller. 

För den här typen av roller kan vi hjälpa dig med hela rekryteringen, eller göra en second opinion om du redan har en påtänkt kandidat.

Om Asteri

Asteri har erfarenhet av att rekrytera för små start-ups som precis har börjat sin tillväxtresa, såväl som stora globala organisationer i hypertillväxt. Med ett brett nätverk har vi hjälpt Stockholms hetaste bolag att rekrytera nischkompetens. Vi kan branschen och har erfarenhet från talent acquisition teams inhouse, såväl som byrårekrytering och konsultförmedling.

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt.