Vad är People operations?

Kärt barn har många namn, kanske särskilt då ett barn som också vuxit och mognat längs vägen. Från att ha börjat som personalman och gått via Human Resources (HR) börjar fler använda termen People Operations (myntad i Work rules).

People operations syftar till att visa på ett skifte inom HR. Från att ha varit något byråkratiskt och administrativt vill man vara del av bolaget som faktiskt ”får saker gjort”. Skiftet handlar också om att sluta hantera personalen som en mänsklig resurs och istället se dem som kunder. Framtiden är inte bara ett employer brand, utan en employee experience.

Asteri rekryterar för alla kompetenser inom people operations, t ex HR Managers, TA Partners och CHROs.

Medarbetarupplevelsen är en central del av people operations, som handlar om att skapa en arbetsplats där medarbetare vill vara. Genom att bygga en kultur och förutsättningar som skapar engagemang hos medarbetarna, når bolaget som helhet framgång. People operations handlar alltså om något bredare än att som HR tillhandahålla stela processer och lösa arbetsrättsliga frågor. Digitalisering, datadrivna beslut och iterativa arbetssätt hör till People ops-området.

Asteri hittar din nästa stjärna inom people operations

Det spelar ingen roll om du kallar det HR Business parter, People partner eller Talent manager. Asteri hjälper dig att hitta den kandidat som passar dina behov bäst. Till skillnad från många renodlade rekryteringsbolag har vi bred HR-kompetens. Det gör att vi förstår hur People operations bidrar till affären och vad som är nyckelkompetenser i ditt team. 

Asteri hjälper dig att rekrytera HR-kompetens. Vi kan anställa rekryterare, HR BPs, HR-administratörer, HR-analytiker samt specialister inom Compensation & Benefits eller Learning & Development. Vi vet vad som kännetecknar ett people operationsteam i framkant, både för nystartade bolag och stora etablerade organisationer.

Asteri har erfarenhet av att rekrytera inom peopleområdet för små start-ups som precis har börjat sin tillväxtresa, såväl som globala organisationer i hypertillväxt. Med ett brett nätverk hittar vi snabbt generalister såväl som nischkompetens. 

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt.